search

Wat is Inox betonstaal?

14-08-2018 | J.van Wijngaarden

Wat is Inox betonstaal?

Roestvast of roestvrij staal, ook rvs of inox genoemd, is een legering van hoofdzakelijk ijzer, chroom, nikkel en koolstof. De oxidehuid van een roestvast materiaal sluit het onderliggende materiaal goed af, waardoor in bepaalde gevallen geen verdere roestvorming zal plaatsvinden of deze roestvorming vertraagd wordt. Dit heeft als voordeel dat bij beschadiging van het beton er geen betonrot zal optreden wat bij standaard betonstaal wel het geval is.

Inox Betonstaal - betonstaal.nl

Geschikt voor zoute omgevingen

Invloeden van buitenaf kunnen het beton, en uiteindelijk het betonstaal, aantasten. Denk bijvoorbeeld aan vochtige omgevingen met regelmatige blootstelling aan zout, zeewater of strooizout. Inox betonstaal is hier niet gevoelig voor. In een zoute omgeving is het daardoor duurzamer om Inox betonstaal te gebruiken.

Niet magnitisch Inox betonstaal

Er is ook niet magnetisch Inox betonstaal beschikbaar, ook wel Cryogeen genoemd. Dit is noodzakelijk bij ruimtes met gevoelige apparatuur zoals bij ziekenhuizen, controle centra of serverruimtes. Heb je een situatie waarin de aanwezigheid van magnetische velden een rol speelt? Bestel dan Inox betonstaal op maat.

Voorbeeldprojecten met Inox betonstaal

Inox betonstaal wordt gebruikt in situaties waar betonstaal tegen weersinvloeden opgewassen moet zijn en niet magnetische omgevingen. Hierom zie je Inox betonstaal gebruikt worden bij:

  • Betonherstel en betonrenovatie projecten.
  • Als buitenste laag wapening bij kades, bruggen en viaducten.
  • Fundering van gebouwen of ruimtes met gevoelige apparatuur.

Verwerking van Inox betonstaal

Net als met betonstaal kan ook Inox betonstaal geknipt, gebogen en gelast worden. Het staal moet bewerkt worden met machines die bekleed zijn met RVS om te voorkomen dat het Inox besmet wordt met koolstofstaal, zodat het kan gaan roesten. Voor het vlechten van Inox betonstaal, moet men ook RVS binddraad gebruiken.

Laspunten moeten na-behandeld worden zodat hier geen roestvorming optreedt. Op deze manier kan Inox betonstaal op een veelzijdige manier gebruikt worden en is het geschikt voor uiteenlopende situaties.

Waarom bestel je Inox betonstaal bij ons?

Inox betonstaal leveren wij in verschillende lengtes en diameters. Je kunt direct een offerte aanvragen voor jou project. Je kunt ook Inox betonstaal zelf op maat bestellen binnen 3 stappen: kies de vorm, geef de afmetingen/hoeken en bereken je prijs!

Vragen over Inox betonstaal op maat? Neem contact met ons op en we helpen je graag verder.

Direct contact opnemen