search

Korte instructievideo monteren bouwstaalmatten met stek

Binnen één minuut leggen we je uit hoe bouwstaalmatten met stek te leggen. Even voor een korte oriëntatie. Een vlugge check. Of als opfrisser. Gewoon een héle simpele video over een best wel ingewikkeld onderwerp.

In de korte video zie je puur hoe de matten op de juiste manier te laten overlappen:

arrow_right

De bovenstaande video is de opvolger van “Montage van bouwstaalmatten met stek”. Daarin leggen we het proces stap voor stap en gedetailleerd uit. Inclusief het plaatsen van de bekisting en afstandhouders, wegknippen van uitstekende delen en hoe twee lagen bouwstaalmatten aan te brengen.

Wat is de goede onderlinge afstand?

Het voordeel van bouwstaalmatten met stekken is, dat de stekken automatisch de juiste laslengte hebben. Daar hoef je je dus niet druk over te maken. Met het monteren moet je er alleen nog maar op letten dat je dezelfde maaswijdte creëert als die van de mat zelf. Dus als de mat een maaswijdte van 150 heeft, zorg je dat de twee matten die naast elkaar liggen ook een afstand van 150 mm van elkaar hebben.

Let’s go!

Heb je het helemaal voor ogen hoe je het gaat doen en moet je nog bouwstaalmatten bestellen? Ga dan naar onze bouwstaalmatten calculator. Hier vul je het oppervlak van je vloer in. Vervolgens krijg je advies welke en hoeveel matten geschikt zijn voor jouw project. De calculator helpt je ook met het bestellen van de juiste supportliggers en stelblokjes.

Stel je liever eerst nog wat vragen? Bel dan gerust even op. We geven je graag van een passend advies.

Direct contact opnemen