search

Video T-verbinding wapeningskorven met bajonet

In januari lanceerden we een video over de T-verbinding van wapeningskorven. Toen ging het om een verbindingen met een open korf met haarspelden. Maar als je een wapeningskorf hebt met een bajonet einde, zijn de handelingen weer net anders. Die leggen we je weer graag uit.

T-verbinding

Een T-verbinding maak je met wapeningskorven, bij het monteren van de wapening van een fundering. Wapeningskorven zijn er in veel verschillende uitvoeringen. Prefab wapeningskorven hebben meestal 3 verschillende typen uiteinden. De bajonet (type 1), gesloten (type 2) of open (type 3) vorm. Hoe de korven verbonden gaan worden, hangt af van het type wapeningskorf. Soms bepaalt de constructeur van te voren welk type gebruikt moet worden. Deze laatste video gaat over een T-verbinding met een korf van het type 1, een bajonet einde dus.

Bekijk de laatste video hier

arrow_right

Bij deze versie van een T-verbinding moet er een korf open geknipt worden. Houdt dus de betonschaar bij de hand. De beelden met de begeleidende tekst spreken voor zich. Let er wel op dat de haarspelden en de losse staaf die gebruikt worden van constructieve waarde zijn. Het is dus belangrijk dat ze de juiste laslengte hebben.

Behoefte aan meer instructies?

In ons Kenniscentrum hebben we nog veel meer informatie over het monteren van wapening. Er staan verschillende video’s tussen die je vast goed kunnen helpen bij jouw bouwproject.

Aan de slag!

Sta je na het kijken van de video te trappelen om te beginnen? Je kunt zelf een winkelmand vullen en direct bestellen. Maar je kunt je project ook door ons uit laten werken. Dan bepalen wij met onze wapeningskennis welk materiaal je nodig hebt en hoe je jouw project het beste aan kunt pakken. Dus neem vooral contact met ons op, we helpen je graag.

Direct contact opnemen