search

3 toepassingen van Betonijzer

06-01-2017 | J. van Wijngaarden

Betonijzer is beschikbaar in diverse maten en uitvoeringen. Het is een onmisbaar product voor vele bouwwerken en is daarnaast tevens handig voor andere mogelijkheden. Maar waarvoor kan betonijzer allemaal gebruikt worden en wat zijn de mogelijkheden? Wij leggen het je uit aan de hand van dit artikel.

Fundering

Zoals is beschreven in de inleiding, is betonijzer onmisbaar voor vele bouwwerken. Betonijzer wordt voornamelijk gebruikt als fundering voor het wapenen van beton. Het ijzer is beschikbaar in de vorm van een mat, gevlochten of kan aan elkaar worden gelast. De reden waarom betonijzer de fundering vormt voor beton, is omdat beton wel goed bestand is tegen drukkrachten maar niet tegen trekkrachten. Betonijzer lost dit probleem van beton op en zorgt ervoor dat het beter tegen trekkrachten kan. 

Mocht je eventueel betonijzer op maat geleverd willen hebben, dan is dat mogelijk! Dit kan bijvoorbeeld handig zijn voor een specifiek(e) bouwwerk/fundering. Zo maken wij betonijzer in diverse vormen en kun je kiezen uit maar liefst 20 vaste varianten. De verschillende vormen creëren wij door te lassen, knippen en/of buigen. Hierdoor zijn (bijna) alle vormen van betonijzer mogelijk. Zit de gewenste vorm er niet tussen zitten? Neem dan gerust contact met ons op, maatwerk is namelijk onze standaard!

3 toepassingen van Betonijzer

Meubels

Naast fundering voor een bedrijfspand of huis, kan betonijzer zeer goed worden verwerkt in meubilair. Betonijzer op zichzelf, kan getransformeerd worden tot een volledig meubelstuk maar ook in combinatie met andere materialen. Een aantal voorbeelden hiervan zijn: betonijzer als tafelpoot, als stoelpoot maar ook ter ondersteuning van een bureau. Daarnaast kan het materiaal bijzonder goed gecombineerd worden met materialen als grof hout, beton en glas. 

In de tuin 

Zoals eerder vermeld wordt betonijzer met name gebruikt, voor de fundering van bouwwerken. Maar ook zie je het regelmatig terugkomen rondom het huis. Zo is betonijzer zeer geschikt voor in de tuin, in de vorm van een hek of schutting. Het ijzer kan in een gewenste vorm geplaatst worden en tevens houvast bieden voor een klimopplant. Daarnaast leent een betonijzeren mat zich perfect als schutting. Zo is het mogelijk om tussen de ijzeren matten stenen toe te voegen als opvulling en decoratie.

Mochten er na het lezen van dit artikel nog vragen zijn over de mogelijkheden van betonijzer, neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen je graag verder!

Direct contact opnemen