search

Betonijzer nodig? Let op deze 4 zaken

28-04-2017 | J. van Wijngaarden

Betonijzer is een veelzijdig materiaal. Het is geschikt als fundering bij het bouwen; het versterkt namelijk de fundering. Maar waar moet je op letten bij het afnemen van betonijzer? Lees het hieronder.

1. Betonijzer geschikt voor de klus?

Het is zeker aan te raden om goed uit te zoeken of betonijzer het materiaal is dat past bij de klus die je gaat doen. Voor sommige bewerkingen en toepassingen zal daar geen twijfel over bestaan. Denk aan funderingen voor het wapenen van beton. Maar voor andere projecten is de keuze voor betonijzer wellicht minder voor de hand liggend. Het is goed om dan de mogelijkheden en onmogelijkheden te bespreken met de leverancier.

2. Meten is weten

Betonijzer is leverbaar in veel standaardmaten en vormen. Soms zit de juiste maat of vorm er niet bij en ben je aangewezen op maatwerk. In beide gevallen is het van groot belang dat de maten exact worden opgenomen zodat je het juist kan bestellen. Goed meten betekent geen vertraging in het bouwproces door niet kloppend materiaal. Houd er tevens rekening mee dat betonijzer soms afgeleverd moet worden op moeilijk bereikbare plekken. Is dit het geval? Pas dan de bestelling zo aan dat deze wel afgeleverd kan worden. Het kan dus zijn dat je het betonijzer in afzonderlijke delen moet bestellen en dit ter plekke aan elkaar moet maken.

Betonijzer nodig? Let op deze 4 zaken

3. Goed gereedschap is het halve werk

Het verwerken van betonijzer is een niet alledaags karwei. Als je niet de juiste gereedschappen en materialen gebruikt is het een stuk lastiger om het goed te doen. Kijk dus naar wat nodig is voor het bouwen. Je kunt beter wat geld investeren in goed gereedschap. Daarmee is de klus sneller en beter geklaard. Denk daarbij ook aan het veilig verwerken van betonijzer. Het is ruw en scherp waardoor handschoenen onmisbaar zijn! Je wilt tenslotte geen verwondingen oplopen.

4. Maak een planning

Het lijkt een open deur maar een goed project heeft een goede planning nodig. Om te zorgen dat alles op rolletjes loopt, is het nodig je te verdiepen in bijvoorbeeld levertijden van materialen die nodig zijn. Je kunt hier dan rekening mee houden bij het bestellen van betonijzer. Standaard maten zijn eenvoudiger en sneller beschikbaar dan wanneer je betonijzer op maat nodig hebt.

Een project loopt absoluut soepeler als je rekening houdt met bovenstaande zaken. Heb je vragen over de mogelijkheden van betonijzer of andere aandachtspunten? Neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen je graag verder!

Direct contact opnemen