search

Wat is er aan de hand met de betonstaalprijzen?

29-06-2021 | W. van Wijngaarden

Waarschijnlijk heb je er al wel iets over meegekregen. De prijzen van bouwmaterialen, waaronder ook betonstaal, zijn de afgelopen tijd enorm gestegen. De prijzen van betonstaal fluctueren altijd wel wat, maar we hebben nu te maken met een zeldzame situatie. Niet eerder zijn de prijzen zo fors en frequent gestegen.

Waarom zijn de prijzen van betonstaal gestegen?

Op die vraag is niet zomaar een eenduidig antwoord. Er zijn veel verschillende factoren die dat veroorzaken. Aanleidingen voor de prijsstijgingen van nu zijn onder andere:

  • plotseling gestegen behoefte aan materiaal waardoor schaarste in ontstaan,
  • gestegen grondstofprijzen,
  • fabrikanten met capaciteitsproblemen die daardoor minder en/of later leveren,
  • ontwikkelingen in China en de VS en
  • Europese importheffingen en -quota.

Dit alles in meer of mindere mate gerelateerd aan COVID-19. In ieder geval is het een feit dat sinds het laatste kwartaal van 2020 de staalprijzen en schrootprijzen (betonstaal wordt grotendeels van oud ijzer gemaakt) flink gestegen zijn.

Hoe blijf ik op de hoogte van de prijs van betonstaal?

Op onze klantenservice pagina, bij Product informatie, vind je een grafiek waarin we de ontwikkelingen van de prijzen van betonstaal per kwartaal bijhouden. In de grafiek is de prijsindex van betonstaal opgenomen. Dit geeft je een globaal beeld. De prijzen van onze producten zoals bouwstaalmatten of wapeningskorven zullen die trend ook volgen.

Betonstaal prijsindex Q2 2021

Figuur 1. Betonstaal prijsindex

Wat zijn de gevolgen van de prijsstijging voor jou als klant?

Wij volgen de trend van fluctuerende prijzen. Als je een vooronderzoek op de website hebt gedaan en een week later daadwerkelijk gaat bestellen, kan het dus zijn dat de prijzen veranderd zijn. En omdat het veranderen van de prijzen vandaag de dag erg onvoorspelbaar is, zijn de offertes die we uitbrengen momenteel één dag geldig. Als je wat later reageert op de offerte willen we nog steeds graag de wapening aan jou leveren. Alleen kan het zijn dat de prijs gewijzigd is. We kijken naar de op dat moment geldende prijzen.

Stel je vragen aan ons!

In onze berichten naar jou als klant zijn we helder. Bij een offerte vermelden we hoe lang die geldig is. Op een factuur lees je waar je rekening mee moet houden in verband met de prijsstijgingen. Heb je echter toch vragen over de prijsstijgingen, in het algemeen of over jouw specifieke situatie, schroom dan niet om contact met ons op te nemen. We denken graag met je mee!

Direct contact opnemen