search

Wat kost betonijzer?

De kosten van betonijzer zijn afhankelijk van 3 factoren, namelijk:
•  
De benodigde hoeveelheid wapening
•  
De betonvorm van het bouwwerk
•  De keuze voor
 losse of Prefab wapening

Heb jij dit voor ogen? Dan is het mogelijk om de totale kosten van het betonijzer in kaart te brengen. 


De hoeveelheid wapening

Wanneer je betonijzer gaat gebruiken in je fundering voor het wapenen van het beton moet de benodigde hoeveelheid wapening in kaart gebracht worden. Dit wordt bepaald door de belasting van de constructie. Het berekenen van de benodigde hoeveelheid wapening wordt gedaan door een constructeur.

De betonvorm

Naast de hoeveelheid wapening, is ook de betonvorm van invloed op de kosten van het betonijzer. Bij een simpele betonvorm is het betonijzer gemakkelijk met een machine te produceren. Wanneer de betonvorm ingewikkelder wordt, moet het betonijzer met de hand op maat gemaakt worden. De kosten van betonijzer op maat liggen hoger dan de kosten van standaard betonijzer.

Losse of Prefab wapening

Bij betonijzer heb je de keuze uit losse of Prefab wapening. Wanneer je kiest voor losse wapening worden alle materialen los geleverd en kun je deze zelf in elkaar vlechten. Prefab wapeningskorven zijn daarentegen kant en klaar gelasten producten. Prefab wapening is duurder in de aanschaf maar levert uiteindelijk meer geld op, omdat het aanbrengen veel sneller gaat. Daarnaast is er bij Prefab wapeningskorven minder kans op fouten.

De totale kosten van betonijzer

Wanneer je de bovenstaande factoren duidelijk hebt is het mogelijk om de kosten van het betonijzer te berekenen. Dit kun je doen door de hoeveelheid van de benodigde soort betonijzer aan jouw bestellijst toe te voegen. In het bestel overzicht vind je de totale kosten van het betonijzer en meer informatie over de verzending bij bestelling.  

Neem contact op met Betonstaal.nl

Heb je vragen of behoefte aan advies over betonijzer? Dan voorzien wij je graag van passend advies. Wij bieden een vast toegewijd team van wapeningsspecialisten die je helpt het maximale te halen uit je projecten. Neem contact met ons op!