search

Wat kost betonstaal?

De kosten van betonstaal zijn afhankelijk van 3 factoren, namelijk:
•  
De benodigde hoeveelheid wapening
•  
De betonvorm van het bouwwerk
•  De keuze voor
 losse of Prefab wapening

Heb jij dit voor ogen? Dan is het mogelijk om de totale kosten van het betonstaal in kaart te brengen. 


De hoeveelheid wapening

Wanneer je betonstaal gaat gebruiken in je fundering voor het wapenen van het beton moet de benodigde hoeveelheid wapening in kaart gebracht worden. Dit wordt bepaald door de belasting van de constructie. Het berekenen van de benodigde hoeveelheid wapening wordt gedaan door een constructeur.

De betonvorm

Naast de hoeveelheid wapening, is ook de betonvorm van invloed op de kosten van het betonstaal. Bij een simpele betonvorm is het betonstaal gemakkelijk met een machine te produceren. Wanneer de betonvorm ingewikkelder wordt, moet het betonstaal met de hand op maat gemaakt worden. De kosten van betonstaal op maat liggen hoger dan de kosten van standaard betonstaal.

Losse of Prefab wapening

Bij betonstaal heb je de keuze uit losse of Prefab wapening. Wanneer je kiest voor losse wapening worden alle materialen los geleverd en kun je deze zelf in elkaar vlechten. Prefab wapeningskorven zijn daarentegen kant en klaar gelaste producten. Prefab wapening is duurder in de aanschaf maar levert uiteindelijk meer geld op, omdat het aanbrengen veel sneller gaat. Daarnaast is er bij Prefab wapeningskorven minder kans op fouten.

De totale kosten van betonstaal

Wanneer je de bovenstaande factoren duidelijk hebt is het mogelijk om de kosten van het betonstaal te berekenen. Dit kun je doen door de hoeveelheid van de benodigde soort betonstaal aan jouw bestellijst toe te voegen. In het bestel overzicht vind je de totale kosten van het betonstaal en meer informatie over de verzending bij bestelling.  

Neem contact op met Betonstaal.nl

Heb je vragen of behoefte aan advies over betonstaal? Dan voorzien wij je graag van passend advies. Wij bieden een vast toegewijd team van wapeningsspecialisten die je helpt het maximale te halen uit je projecten. Neem contact met ons op!